Dirk Meyer, az AMD ügyvezető vezérigazgatója pénteki nyilatkozatában beszélt a 32nm-es gyártás megkezdésének lehetséges időpontjáról ami nem is oly távoli. A 2010-es azaz a jövő év közepére készen állhatnak a gyártásra, és akár még 2010 4. negyedévében meg is indulhat a chipek eladása.

Ez rendkívül fontos lépés lenne az AMD részéről, ugyanis nagyban segítené az Intelhez való felzárkózást! Noha az Intel a tervek szerint már akár az idei év végén megkezdheti a 32nm-es processzorok szállítását, de a boltok polcaira valószínűleg idén nem kerülnek még fel. Így az AMD nagyjából 3/4 évre zárkózna fel az Intel gyártási technológiájának fejlődése mögé, ugyanis mint köztudott az Intel jelenleg is használt 45nm-es eljárása 1 évvel előzi meg az AMD hasonló kaliberű gyártását. Persze ennek köszönhetően jelenleg az AMD régen látott jó pozícióban van az Intel mögött, és a gyártási eljárásuk is költséghatékonyabb.

Az AMD bízik abban, hogy a nehéz időkben is elegendő pénzt biztosít majd a fejlesztéshez az arab nagyvállalat, a Foundry.

A bejegyzés trackback címe:

https://demonology.blog.hu/api/trackback/id/tr73974195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása